Opbrengst ?

Dit jaar hebben wij met het schafstallteam gekozen om een deel van de opbrengst van onze hut te schenken aan 'Runars weg naar de toekomst'. 
Runar Van Puyenbroeck, 6 jaar, is het zoontje van Anke en Wouter en grote broer van Nemea.


Door zuurstofgebrek bij de geboorte heeft Runar cerebrale parese of hersenverlamming opgelopen.

Rond zijn eerste verjaardag schetste de neuroloog een somber toekomstperspectief: Runar zou nooit zelfstandig kunnen lopen, met zijn handjes zou hij amper iets kunnen doen en hij zou waarschijnlijk ook niet kunnen praten…


Ondertussen is Runar een vrolijk kereltje die al twee van deze voorspellingen heeft weerlegd. Hij kan ongeveer 1 km zelfstandig stappen en praten lukt ook. Hij traint dan ook als een topsporter, ongeveer 12 uur per week. Deze vooruitgang was mogelijk doordat Runar de reguliere kinesitherapieën combineert met een aantal nieuwe therapieën.

Het volgende doel is om zijn handjes meer te trainen. Zijn ouders willen hem de kans geven om dezelfde vooruitgang te boeken met zijn handjes als met zijn benen. Het trainen van de handen is moeilijker dan het leren stappen. Met onze handen maken we immers complexere bewegingen. Runar heeft al veel vooruitgang gemaakt met zijn handen, maar zelfstandig eten gaat nog moeizaam en zich aan- en uitkleden lukt ook nog niet.


Dit doel willen ze bereiken met de hulp van de Amadeo-handenrobot, de ABR-massage-therapie en de Mollii-suit. Daarbij blijft hij het stappen perfectioneren met de Locomat-staprobot.

Runar en zijn ouders werken ondertussen al een tijdje met deze therapieën en ze zien een duidelijke vooruitgang. Helaas zijn al deze behandelingen vrij nieuw en onbekend. Daardoor worden deze (nog) niet terugbetaald door de mutualiteit.

Het kostenplaatje voor een volledig jaar therapie bedraagt ongeveer 20000€.

Het spreekt dus voor zich dat elke bijdrage zeer welkom is. Daarom hebben wij met het schafstallteam gekozen om een deel van onze opbrengst hieraan te schenken.Runars vooruitgang kan je volgen op Facebook                         www.facebook.com/Runars-weg-naar-de-toekomst-110229760317840/


Alvast bedankt aan alle verenigingen, medewerkers, sponsors en natuurlijk ook bezoekers die op deze manier hun steentje bijdragen aan 'Runars weg naar de toekomst'.